ДЪРВЕНИТЕ ИГРАЧКИ-ПЕРФЕКТНИЯТ ПОДАРЪК

05.10.2022 21:14:44

ДЪРВЕНИТЕ ИГРАЧКИ-ПЕРФЕКТНИЯТ ПОДАРЪК

Трудно ли Ви е понякога да изберете подарък за детето? В многообразието от предлагани играчки е лесно да се объркаме и да не можем да решим коя от тях би била най-подходяща за подарък на рожденика, за Коледа или просто, защото искате да зарадвате своето малко човече или това на ваши приятели.

Във възрастта от няколко месеца до към 5-6 години, сред най-предпочитаните, заради своя произход, природосъобразност и креативност, и до днес челното място е отредено за дървените играчки. Това никак не е случайно, тъй като родителите се стремят децата им да растат с възможно най-добрите играчки и игри, които да вдъхновяват тяхното въображение, да помагат на развитието им, да насърчават интелекта, да са качествени, безвредни и, разбира се, да са интересни. Дървените играчки покриват тези критерии от първия до последния и затова от дълбока древност до наши дни те не престават да привличат вниманието на деца и родители.

В следващите редове ще се спрем на типовете дървени играчки за различните възрасти, с цел да Ви улесним при избора на подарък.

За най-малките, във възрастта от 0 до 6 месеца, много подходящи са дървените дрънкалки - с различна форма и с богата палитра от цветове, те са наистина чудесни за бебета. Подпомагат развитието на способността за хващане, стимулират зрението и слуха на малкото дете.

В случай, че тъсите подходяща играчка за дете между 6 месеца и годинка,то изборът Ви е по-богат. Можете да изберете дървена книжка с картинки, люлееща се играчка от типа роли-поли, кубчета, малки превозни средства или специално проектирани за възрастта музикални играчки.

И ето, че идва първият рожден ден! Вълнуващ момент, чудесен празник за детето и за Вас! Гостите са поканени, тортата е поръчана (може би баба ще я направи най-добре), но още не можете да изберете какъв да е подаръкът, а и всички Ви звънят и питат с какво да зарадват малкия рожденик. Не се тревожете излишно, има перфектни дървени играчки за децата на годинка!

Периодът след първата духната свещичка на тортата е период на движение и изследване. Находчив подарък за порасналото Ви бебе са играчките за прохождане- стабилни, със здрава конструкция, с място за съхранение на съкровища и множество забавни и образователни активности, тези играчки ще радват Вашето дете поне до втората свещичка на тортата ( и за нея може да разчитате на баба да я приготви)! Наред с проходилките с активности, подходящи за възрастта са разнообразните варианти дървени играчки за дърпане и бутане. Те стимулират желанието на детето за движение, неговата способност за баланс и координация.

От голямо значение във възрастта над 12 месеца са играчките, които развиват т.нар фина детска моторика, като едновременно с това насърчават логическото мислене на детето, способността му да разпознава и различава предмети по форма, големина и цвят. Неслучайно това е възрастта на играчките за сортиране, на дъските с ключалки, кубчетата с активности, на първите пъзели- тактилни, музикални, с удобни за хващане дръжки на елементите. От годинка започва и най-най голямата игра- тази с дървените кубчета! Просто класика, не може да се подмине и не бива!

Уморихте ли се да тичате след щурия си малчуган? Сигурно, но пък сте във чудесна форма, нали? Сега можете да поседнете и да се приготвите за следващото вълнуващо приключение в израстването на детето. Времето на втората годинка. Това е времето на думите. Първите вече са налице. Вие вече официално сте мама и татко! Предстои Ви важна задача. Оттук насетне ще трябва да знаете отговорите на куп сложни въпроси. Детето Ви пораства и има нужда от знание. 

В периода от 2 до 3 години подходящи играчки за детето са тези, които насърчват мисълта му. Продължете с пъзелите, игрите тип домино, низанките с мъниста, сортерите и лабиринтите с магнити. Всяка играчка от тези типове насърчва последователността на мисълта, развива умението да се откриват връзките между предметите. Чудесен вариант за игра са кубчетата-пъзели, с които детето има за задача да изгради картинка. Не ги подценявайте! Чудесна идея за подарък на Вашето 2 годишно дете е и колелото за баланс, защото движението е чиста радост!

Ту-ту, с весело свирукане влакчето пристига на гара 3! А гара №3 е щастлива гара! От нея тръгва пътят на най-голямото детско приключение, приключението на голямата игра! Готови ли сте? Ще бъде и забавно, и интересно! Куп нови знания и умения чакат детските умове да ги разкрият! Играчките в тази възраст са пръв и верен приятел. С тях децата се учат да изразяват себе си, своите чувства, усещания и разбирания за света!

Като споменахме гара, редно е да отбележим, че във възрастта от 3 години вашият малък машинист ще се превърне в истински експерт по железниците. Дървените влакчета са класическа играчка за възрастта. Заслужено, смятаме. Те са много добър избор за подарък, особено за момчетата. Подходящи за Вашите малки мъже са също така и различните дървени коли, камиончета, строителни машини, писти и гаражи. Но за да бъдат истински майстори те ще трябва да се научат и да работят с инструменти. На помощ са им дървените работилници, в които те ще забравят за времето. Не им се сърдете, те учат!  

А момичетата? О, момичетата са истински малки феи. Особено щом се потопят в света на куклите. Играта с куклената къща е класическа ролева игра. В нея Вашите малки и грижовни момичета ще покажат всичко, на което са способни! Същото важи и за играта в детската кухня и магазин, но там вече интересът на момчетата и момичетата е равностоен. В ролевите игри децата се учат да изрзяват емоция, да работят заедно, показват ни колко можещи и креативни са! Едва ли другаде ще искате да вкусите супа от риба с грозде и патладжан, но в детската кухня,тя ще ви се услади със сигурност. 

За да направите перфектен подарък на своето малко дете във възрастта между 3 и 5 години, добре е да се съобразите с неговите желания, с онова, което то харесва. Е, може би ще добавите и малко от себе си. Това не е лоша идея. Дървените играчки за децата над 3 години като цяло са проектирани да бъдат силно интересни и полезни в усвояването на нови знания и умения. Те са умни играчки, нищо, че не вдигат шум.

След като навърши 5 години, Вашето дете вече ще има всички нужни умения, с които да се пусне в куп нови игри с предизвикателства. За децата между 5 и 8 години състезателните и креативните игри са силно препоръчителни, както и образователните играчки, които въвеждат децата в математиката и езика, показват им светове, разказват им истории, като по този начин ги подготвят за голямото предизвикателство и пътешевствие в света на знанието- училището. Това те правят без да бъдат сложни и мъчни за разбиране, защото все пак са играчки и първото им предназначение е да бъдат приятели на децата. 

Благодарим Ви, че отделихте внимание да прочетете тази малко дълга статия и се надяваме да сме Ви били полезни.

А сега? Сега е време за игра! Кои дървени играчки са Ви любими? Ззповядайте в Къщичката на мечока, в която Ви чакат много хубави неща!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

ИГРА

Дървени играчки - Игра с вдъхновение

ДЪРВЕНИТЕ ИГРАЧКИ-ПЕРФЕКТНИЯТ ПОДАРЪК

ДЪРВЕНИТЕ ИГРАЧКИ-ПЕРФЕКТНИЯТ ПОДАРЪК

Дървените играчки- перфектен подарък за рожден ден, за Коледа,за всеки празничен или обикновен ден. Дървени играчки за вдъхновение на детското въображение. Дървените играчки- перфектен подарък за рожден ден, за Коледа,за всеки празничен или обикновен ден. Дървени играчки за вдъхновение на детското въображение. 2022-10-05T21:17:28+03:00 ДЪРВЕНИТЕ ИГРАЧКИ-ПЕРФЕКТНИЯТ ПОДАРЪК

<p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Трудно ли Ви е понякога да изберете подарък за детето? В многообразието от предлагани играчки е лесно да се объркаме и да не можем да решим коя от тях би била най-подходяща за подарък на рожденика, за Коледа или просто, защото искате да зарадвате своето малко човече или това на ваши приятели.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Във възрастта от няколко месеца до към 5-6 години, сред най-предпочитаните, заради своя произход, природосъобразност и креативност, и до днес челното място е отредено за дървените играчки. Това никак не е случайно, тъй като родителите се стремят децата им да растат с възможно най-добрите играчки и игри, които да вдъхновяват тяхното въображение, да помагат на развитието им, да насърчават интелекта, да са качествени, безвредни и, разбира се, да са интересни. Дървените играчки покриват тези критерии от първия до последния и затова от дълбока древност до наши дни те не престават да привличат вниманието на деца и родители.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">В следващите редове ще се спрем на типовете дървени играчки за различните възрасти, с цел да Ви улесним при избора на подарък.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">За най-малките, във възрастта от 0 до 6 месеца, много подходящи са <a href="https://www.wood-house.bg/category/darveni-igrachki?vazrast=0-meseca,3-meseca" title="дървени играчки за бебе"><strong>дървените дрънкалки</strong></a> - с различна форма и с богата палитра от цветове, те са наистина чудесни за бебета. Подпомагат развитието на способността за хващане, стимулират зрението и слуха на малкото дете.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">В случай, че тъсите подходяща <a href="https://www.wood-house.bg/category/darveni-igrachki?vazrast=10-meseca,6-meseca" title="дървени играчки 6-12 месеца"><strong>играчка за дете между 6 месеца и годинка</strong></a>,то изборът Ви е по-богат. Можете да изберете дървена книжка с картинки, люлееща се играчка от типа роли-поли, кубчета, малки превозни средства или специално проектирани за възрастта <a href="https://www.wood-house.bg/category/darveni-igrachki?seriya=baby-einstein&amp;vazrast=3-meseca,6-meseca" title="бебешки музикални играчки"><strong>музикални играчки</strong></a>.</span></p> <p><a href="https://www.wood-house.bg/category/darveni-igrachki?vazrast=10-meseca,6-meseca" title="дървени играчки за бебе"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/19901/files/image/baby_toys_wood-house-bg.jpg" /></a></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">И ето, че идва първият рожден ден! Вълнуващ момент, чудесен празник за детето и за Вас! Гостите са поканени, тортата е поръчана (може би баба ще я направи най-добре), но още не можете да изберете какъв да е подаръкът, а и всички Ви звънят и питат с какво да зарадват малкия рожденик. Не се тревожете излишно, има перфектни дървени <a href="https://www.wood-house.bg/category/darveni-igrachki?vazrast=10-meseca,12-meseca,18-meseca" title="дървени играчки за деца на 12 месеца"><strong>играчки за децата на годинка</strong></a>!</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Периодът след първата духната свещичка на тортата е период на движение и изследване. Находчив подарък за порасналото Ви бебе са <a href="https://www.wood-house.bg/category/igrachki-za-prohojdane" title="дървени проходилки"><strong>играчките за прохождане</strong></a>- стабилни, със здрава конструкция, с място за съхранение на съкровища и множество забавни и образователни активности, тези играчки ще радват Вашето дете поне до втората свещичка на тортата ( и за нея може да разчитате на баба да я приготви)! Наред с проходилките с активности, подходящи за възрастта са разнообразните варианти <a href="https://www.wood-house.bg/category/igrachki-za-darpane-i-butane?vazrast=12-meseca,18-meseca" title="дървени играчки за дърпане и бутане"><strong>дървени играчки за дърпане и бутане</strong></a>. Те стимулират желанието на детето за движение, неговата способност за баланс и координация.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">От голямо значение във възрастта над 12 месеца са играчките, които развиват т.нар фина детска моторика, като едновременно с това насърчават логическото мислене на детето, способността му да разпознава и различава предмети по форма, големина и цвят. Неслучайно това е възрастта на <a href="https://www.wood-house.bg/category/darveni-igrachki?vazrast=12-meseca,18-meseca&amp;vid=sorteri" title="дървени сортери"><strong>играчките за сортиране</strong></a>, на дъските с ключалки, кубчетата с активности, на първите <a href="https://www.wood-house.bg/category/darveni-igrachki?vazrast=12-meseca,18-meseca&amp;vid=3d-pazeli,muzikalni-pazeli,pazeli-s-drajki,taktilni-pazeli" title="дървени детски пъзели"><strong>пъзели</strong></a>- тактилни, музикални, с удобни за хващане дръжки на елементите. От годинка започва и най-най голямата игра- тази с <a href="https://www.wood-house.bg/category/kubcheta-1?vazrast=10-meseca,12-meseca,18-meseca" title="дървени кубчета"><strong>дървените кубчета</strong></a>! Просто класика, не може да се подмине и не бива!</span></p> <p><a href="https://www.wood-house.bg/category/darveni-igrachki?vazrast=10-meseca,12-meseca,18-meseca" title="дървени играчки за деца на 1 година"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/19901/files/image/igra4ki_za_prohojdane.jpg" class="aligncenter" /></a></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Уморихте ли се да тичате след щурия си малчуган? Сигурно, но пък сте във чудесна форма, нали? Сега можете да поседнете и да се приготвите за следващото вълнуващо приключение в израстването на детето. Времето на втората годинка. Това е времето на думите. Първите вече са налице. Вие вече официално сте мама и татко! Предстои Ви важна задача. Оттук насетне ще трябва да знаете отговорите на куп сложни въпроси. Детето Ви пораства и има нужда от знание.&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">В периода <a href="https://www.wood-house.bg/category/darveni-igrachki?page=1&amp;vazrast=2-godini" title="дървени играчки за деца на 2 години"><strong>от 2 до 3 години подходящи играчки за детето</strong></a> са тези, които насърчват мисълта му. Продължете с <a href="https://www.wood-house.bg/category/darveni-igrachki?vazrast=2-godini&amp;vid=3d-pazeli,kubcheta-pazeli,muzikalni-pazeli,obrazovatelni-pazeli,pazeli-s-drajki,taktilni-pazeli" title="дървени детски пъзели"><strong>пъзелите</strong></a>, игрите тип домино, низанките с мъниста, сортерите и <a href="https://www.wood-house.bg/category/darveni-igrachki?vazrast=2-godini&amp;vid=labirinti"><strong>лабиринтите с магнити</strong></a>. Всяка играчка от тези типове насърчва последователността на мисълта, развива умението да се откриват връзките между предметите. Чудесен вариант за игра са <a href="https://www.wood-house.bg/category/kubcheta-1?vazrast=2-godini" title="дървени кубчета-пъзели"><strong>кубчетата-пъзели</strong></a>, с които детето има за задача да изгради картинка. Не ги подценявайте! Чудесна идея за подарък на Вашето 2 годишно дете е и <a href="https://www.wood-house.bg/category/kolela" title="дървено колело за баланс"><strong>колелото за баланс</strong></a>, защото движението е чиста радост!</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/19901/files/image/darveni_igra4ki_2_godini.jpg" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Ту-ту, с весело свирукане влакчето пристига на гара 3! А гара №3 е щастлива гара! От нея тръгва пътят на най-голямото детско приключение, приключението на голямата игра! Готови ли сте? Ще бъде и забавно, и интересно! Куп нови знания и умения чакат детските умове да ги разкрият! <a href="https://www.wood-house.bg/category/darveni-igrachki?vazrast=3-godini,4-godini" title="дървени играчки за деца над 3 години"><strong>Играчките в тази възраст</strong> </a>са пръв и верен приятел. С тях децата се учат да изразяват себе си, своите чувства, усещания и разбирания за света!</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Като споменахме гара, редно е да отбележим, че във възрастта от 3 години вашият малък машинист ще се превърне в истински експерт по железниците. <a href="https://www.wood-house.bg/category/vlakcheta?vazrast=2-godini,3-godini" title="дървени влакчета"><strong>Дървените влакчета</strong> </a>са класическа играчка за възрастта. Заслужено, смятаме. Те са много добър избор за подарък, особено за момчетата. Подходящи за Вашите малки мъже са също така и различните <a href="https://www.wood-house.bg/category/koli-i-kamioncheta?vazrast=3-godini" title="дървени превозни средства"><strong>дървени коли</strong></a>, камиончета, строителни машини, писти и гаражи. Но за да бъдат истински майстори те ще трябва да се научат и да работят с инструменти. На помощ са им <a href="https://www.wood-house.bg/category/rabotilnici" title="дървена детска работилница"><strong>дървените работилници</strong></a>, в които те ще забравят за времето. Не им се сърдете, те учат!&nbsp;&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">А момичетата? О, момичетата са истински малки феи. Особено щом се потопят в света на куклите. Играта с <a href="https://www.wood-house.bg/category/kukli-i-kukleni-kashti" title="дървени къщи за кукли"><strong>куклената къща</strong></a> е класическа ролева игра. В нея Вашите малки и грижовни момичета ще покажат всичко, на което са способни! Същото важи и за играта в <a href="https://www.wood-house.bg/category/kuhni-i-aksesoari" title="дървена детска кухня"><strong>детската кухня</strong></a> и <a href="https://www.wood-house.bg/category/magazini" title="дървен детски магазин"><strong>магазин</strong></a>, но там вече интересът на момчетата и момичетата е равностоен. В <a href="https://www.wood-house.bg/category/rolevi-igrachki" title="дървени играчки за ролева игра"><strong>ролевите игри</strong></a> децата се учат да изрзяват емоция, да работят заедно, показват ни колко можещи и креативни са! Едва ли другаде ще искате да вкусите супа от риба с грозде и патладжан, но в детската кухня,тя ще ви се услади със сигурност.&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">За да направите перфектен подарък на своето малко дете във възрастта между 3 и 5 години, добре е да се съобразите с неговите желания, с онова, което то харесва. Е, може би ще добавите и малко от себе си. Това не е лоша идея. <a href="https://www.wood-house.bg/category/darveni-igrachki?vazrast=3-godini,4-godini" title="дървени играчки за деца над 3 години"><strong>Дървените играчки за децата над 3 години</strong></a> като цяло са проектирани да бъдат силно интересни и полезни в усвояването на нови знания и умения. Те са умни играчки, нищо, че не вдигат шум.</span></p> <p><a href="https://www.wood-house.bg/category/darveni-igrachki?vazrast=3-godini,4-godini" title="дървени играчки"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/19901/files/image/darveni_igra4ki3_godini.jpg" /></a></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">След като навърши 5 години, Вашето дете вече ще има всички нужни умения, с които да се пусне в куп нови игри с предизвикателства. За <a href="https://www.wood-house.bg/category/darveni-igrachki?vazrast=4-godini,5-godini,6-godini,7-godini,8-godini" title="дървени играчки за деца над 5 години"><strong>децата между 5 и 8 години</strong></a> състезателните и креативните игри са силно препоръчителни, както и образователните играчки, които въвеждат децата в математиката и езика, показват им светове, разказват им истории, като по този начин ги подготвят за голямото предизвикателство и пътешевствие в света на знанието- училището. Това те правят без да бъдат сложни и мъчни за разбиране, защото все пак са играчки и първото им предназначение е да бъдат приятели на децата.&nbsp;</span></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/19901/files/image/darveni_igra4ki5_godini.jpg" class="aligncenter" /></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Благодарим Ви, че отделихте внимание да прочетете тази малко дълга статия и се надяваме да сме Ви били полезни.</span></p> <p class="text-aligncenter"><span style="font-size: 12pt;">А сега? Сега е време за игра! Кои дървени играчки са Ви любими? Ззповядайте в <a href="https://www.wood-house.bg/" title="Дървени играчки"><span style="color: #008000;"><strong>Къщичката на мечока</strong></span></a>, в която Ви чакат много хубави неща!</span></p> <p></p> <p></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки