ГОТОВИ ЗА УЧИЛИЩЕ СЪС ЗАБАВНИ И УМНИ ИГРАЧКИ

26.08.2021 17:25:50

ГОТОВИ ЗА УЧИЛИЩЕ СЪС ЗАБАВНИ И УМНИ ИГРАЧКИ

След дългата и щура лятна ваканция наближава есента, а с нея идва и времето децата да се завърнат в клас. Понякога те се чувстват притеснени, особено когато им предстои за първи път да прекрачат училищния праг или когато са в ново училище.

Неизвестностите, които идват с новата учебна година - нови хора, нови съученици, нови предмети и задължения, всичко това притеснява децата и завръщането в клас ги тревожи. Но все още е лято и това е чудесна възможност за малуганите да придобият някои добри навици, които ще им бъдат от полза в тази ситуация.

Съвършено вярно е, че плановете през лятото са коренно различни от тези през учебната година и в това няма нищо нередно, но установяването на една "училищна рутина" би било доста полезно за децата.

Например, няколко седмици преди започване на училище се препоръчва децата да стават по едно и също време всяка сутрин, за да разработят нова рутина. Също така е полезно да се говори и слуша за деня им в училище. Изслушването на децата и задаването на въпроси за техния ден в училище може да ви помогне да разберете по-добре техните положителни нагласи и притеснения.

Проблемите често се дължат на безпокойството от срещата с нови хора или на мислите за запълнения график и натовареността. В този случай можете да  помогнете на децата да разберат и неутрализират негативните си усещания, като им помогнете да свикнат с идеята да се върнат в училище чрез игра. Чували ли сте за образователните играчки, нали?

Какво представляват образователните играчки?

Играчките, които подпомагат ученето са обекти на игра, предназначени да отговорят на образователна цел, като помагат на детето да развие определени умения. Въвеждането на образователни играчки в ранен етап от развитието на децата подобрява сетивата им, въображението и социалните им умения.

По време на играта образователните играчки осигуряват първото изживяване на онези дейности, които децата след това ще извършват в училище. Говоренето за това по време на игра ще улесни способността на децата да си представят себе си в училищния контекст.

Образоватрелните играчки постигат тази цел, без да оказват никакъв натиск върху децата. Те са предназначени да направят обучението приятно чрез цялото забавление, което придават на играта. Бебетата, малките деца, децата в предучилищна възраст и по -големите деца имат доказана полза от играта с образователни играчки. Искате ли да разберем кои са най-добрите измежду тях?

Най-добрите образователни играчки

Развитието по отношение на писането или смятането зависи от развитието на груби и фини двигателни умения, когнитивни способности, заедно с концентрацията и визуализацията. Да предоставиш на децата си играчка за учене означава да добавиш забавление към предметите и уменията, които то трябва да познава, научи и разбере. Просто подберете подходящи за възрастта играчки за вашите деца, с които ще популяризирате важни знания за вашето малко дете. Кубът с много активности е сред най-добрите образователни играчки за малките деца.

Той представялва играчка, която има много елементи за докосване и манипулиране. Децата никога не се отегчават и се стремят да научават нови неща. Кубовете с активности представялват център с минимум 5 различни дейности- лабиринти, които да изминавате с цветни летящи, плуващи, крякащи същества, зъбни колела, низанка с цветни мъниста, сортери и въртящи се кубчета с различни цветове и картинки. Изправянето пред нови предизвикателства помага на децата да се съсредоточат върху задача за по-дълго време.

Концентрацията е едно от уменията, които те трябва да тренират в училище. Но с тази невероятна играчка тя се подобрява сама, благодарение на играта и забавлението от нея. Освен това, докато се придвижват, за да се изправят пред новите предизвикателства на куба, децата развиват основни двигателни умения и умения за решаване на проблеми.

Само с една комбинирана черна магнитна дъска у дома и училището става толкова забавно! Колко забавно е рисуването или подреждането на буквички в думички? Опитайте! Един от най-добрите методи, които създават у децата положителна нагласа към писането е рисуването. С него започва любовта към думите.

Децата искат да знаят! Те искат да могат да четат и да пишат! Искат да бъдат умни, искат да творят. Страстта към творчеството е заложено във всяко дете. Наша грижа е да я насърчим, да я подкрепим, да й дадем простор. 

Едни от добрите образователни играчки са пъзелите с буквички от азбуката. С тях децата много бързо се ориентират и научават, просто защото им е интересно! Опитайте! Ще останете изненадани колко бързо децата се справят със задачата да разпознаят буквичките и да ги поставят на точното им място на дъската. Повтаряте с тях звуковете. Комбинацията от звуково и физическо усещане дава чудесни резултати! Резултати, които си заслужават всяко усилие. А тук говорим за игра! 

А какво ще кажете за играчките, които по един забавен начин поставят децата близо до математиката ?

Математиката е предмет, който изисква пространствени познавателни умения и памет. Хората са родени с вродени математически умения, но както и други способности, те се нуждаят от обучение. Как? Преместване през пространство. То дава възможност за възприемане на нещата около нас и връзката между нас и обектите. Експериментирайки с пространството, децата създават мисловни образи. Последните са им необходими за решаване на геометрични проблеми и разбиране на математически модели.

Сметалото например е идеално за изучаване на много понятия чрез игра. Помолете децата да преместят едно или две червени мъниста от едната страна до другата. Това действие им позволява да научат цветовете и да се съсредоточат върху движението на ръката. Тази визуализация ще помогне на децата по време на усвояването на писането и приемането на сметалото в съзнанието им като виртуален образ. Много рано в обучението си децата се насърчават да използват виртуално сметало за бързо решаване на проблемите.

Пъстрите сметалa, обичайно с десет реда с по десет мъниста в пет цвята, ще вдъхновят децата с безкрайни начини да играят и същевременно да научават и придобиват ценни знания и умения. Благодарение на цветните мъниста, децата могат да се запознаят и с концепцията за количество.

Става и още по-забавно! Със специални образователни играчки можете да подканите децата да се задълбочат над други математически понятия. Везната Monster Math им помага да се доближат до основната аритметика, усвоявайки основните принципи по практичен, интуитивен и забавен начин.

Балансът поддържа забавно чудовище, докато тежестите са съставени от много мини чудовища с различни цветове. Децата могат да се забавляват, като поставят мини-чудовищата в лапите на чудовището, да ги преместват, да добавят или премахват, докато постигнат баланс. Чрез тази проста игра малките деца могат да се запознаят с идеите за тегло, еквивалентност, баланс и добавяне.

Изучаването на математика никога не е било толкова лесно и забавно!

Докато играете с децата си, обяснявайте им, че те ще правят много подобни дейности в училище. По този начин децата ще получат положителен и ентусиазиран образ за себе си в образователна среда.

Изведнъж училището вече няма да бъде повече източник на безпокойство!

Родители, готови ли сте да играете с децата си, за да им пожелаете успешна учебна година? Започнете с някои от тези играчки! Желаем Ви забавна, умна и творческа игра!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

ИГРА

Дървени играчки - Игра с вдъхновение

ГОТОВИ ЗА УЧИЛИЩЕ СЪС ЗАБАВНИ И УМНИ ИГРАЧКИ

ГОТОВИ ЗА УЧИЛИЩЕ СЪС ЗАБАВНИ И УМНИ ИГРАЧКИ

Какво представляват образователните играчки? Играчките, които подпомагат ученето са обекти на игра, предназначени да отговорят на образователна цел, като помагат на детето да развие определен Какво представляват образователните играчки? Играчките, които подпомагат ученето са обекти на игра, предназначени да отговорят на образователна цел, като помагат на детето да развие определен 2021-08-26T22:08:06+03:00 ГОТОВИ ЗА УЧИЛИЩЕ СЪС ЗАБАВНИ И УМНИ ИГРАЧКИ

<p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">След дългата и щура лятна ваканция наближава есента, а с нея идва и времето децата да се завърнат в клас. Понякога те се чувстват притеснени, особено когато им предстои за първи път да прекрачат училищния праг или когато са в ново училище.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Неизвестностите, които идват с новата учебна година - нови хора, нови съученици, нови предмети и задължения, всичко това притеснява децата и завръщането в клас ги тревожи. Но все още е лято и това е чудесна възможност за малуганите да придобият някои добри навици, които ще им бъдат от полза в тази ситуация.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Съвършено вярно е, че плановете през лятото са коренно различни от тези през учебната година и в това няма нищо нередно, но установяването на една "училищна рутина" би било доста полезно за децата.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Например, няколко седмици преди започване на училище се препоръчва децата да стават по едно и също време всяка сутрин, за да разработят нова рутина. Също така е полезно да се говори и слуша за деня им в училище. Изслушването на децата и задаването на въпроси за техния ден в училище може да ви помогне да разберете по-добре техните положителни нагласи и притеснения.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Проблемите често се дължат на безпокойството от срещата с нови хора или на мислите за запълнения график и натовареността. В този случай можете да&nbsp; помогнете на децата да разберат и неутрализират негативните си усещания, като им помогнете да свикнат с идеята да се върнат в училище чрез игра. Чували ли сте за образователните играчки, нали?</span></p> <p class="text-alignjustify"><a href="https://www.wood-house.bg/category/obrazovatelni-i-zanimatelni-igrachki"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/19901/files/image/back_to_school_toys-1-6127e4219713d.jpg" /></a></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Какво представляват образователните играчки?</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Играчките, които подпомагат ученето са обекти на игра, предназначени да отговорят на образователна цел, като помагат на детето да развие определени умения. Въвеждането на образователни играчки в ранен етап от развитието на децата подобрява сетивата им, въображението и социалните им умения.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">По време на играта образователните играчки осигуряват първото изживяване на онези дейности, които децата след това ще извършват в училище. Говоренето за това по време на игра ще улесни способността на децата да си представят себе си в училищния контекст.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Образоватрелните играчки постигат тази цел, без да оказват никакъв натиск върху децата. Те са предназначени да направят обучението приятно чрез цялото забавление, което придават на играта. Бебетата, малките деца, децата в предучилищна възраст и по -големите деца имат доказана полза от играта с образователни играчки. Искате ли да разберем кои са най-добрите измежду тях?</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><strong>Най-добрите образователни играчки</strong></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Развитието по отношение на писането или смятането зависи от развитието на груби и фини двигателни умения, когнитивни способности, заедно с концентрацията и визуализацията. Да предоставиш на децата си играчка за учене означава да добавиш забавление към предметите и уменията, които то трябва да познава, научи и разбере. Просто подберете подходящи за възрастта играчки за вашите деца, с които ще&nbsp;популяризирате важни знания за вашето малко дете. Кубът с много активности е сред най-добрите образователни играчки за малките деца.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.wood-house.bg/product/darven-kub-s-aktivnosti-kidkraft-63298"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/19901/files/image/back_to_school_activity_cube_kidkraft.jpg" /></a></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Той представялва играчка, която има много елементи за докосване и манипулиране. Децата никога не се отегчават и се стремят да научават нови неща. Кубовете с активности представялват център с минимум 5 различни дейности- лабиринти, които да изминавате с цветни летящи, плуващи, крякащи същества, зъбни колела, низанка с цветни мъниста, сортери и въртящи се кубчета с различни цветове и картинки. Изправянето пред нови предизвикателства помага на децата да се съсредоточат върху задача за по-дълго време.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"> Концентрацията е едно от уменията, които те трябва да тренират в училище. Но с тази невероятна играчка тя се подобрява сама, благодарение на играта и забавлението от нея. Освен това, докато се придвижват, за да се изправят пред новите предизвикателства на куба, децата развиват основни двигателни умения и умения за решаване на проблеми.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Само с една комбинирана черна магнитна дъска у дома и училището става толкова забавно! Колко забавно е рисуването или подреждането на буквички в думички? Опитайте! Един от най-добрите методи, които създават у децата положителна нагласа към писането е рисуването. С него започва любовта към думите.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.wood-house.bg/product/darvena-dvustranna-magnitna-daska-za-risuvane-hape-h1009"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/19901/files/image/darvena-dvustranna-magnitna-daska-za-risuvane-hape-h1009-image_60c5dc5852ace_800x800.jpg" /></a></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Децата искат да знаят! Те искат да могат да четат и да пишат! Искат да бъдат умни, искат да творят. Страстта към творчеството е заложено във всяко дете. Наша грижа е да я насърчим, да я подкрепим, да й дадем простор.&nbsp;</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Едни от добрите образователни играчки са пъзелите с буквички от азбуката. С тях децата много бързо се ориентират и научават, просто защото им е интересно! Опитайте! Ще останете изненадани колко бързо децата се справят със задачата да разпознаят буквичките и да ги поставят на точното им място на дъската. Повтаряте с тях звуковете. Комбинацията от звуково и физическо усещане дава чудесни резултати! Резултати, които си заслужават всяко усилие. А тук говорим за игра!&nbsp;</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.wood-house.bg/product/darven-pazel-balgarskata-azbuka-goki-2469"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/19901/files/image/darven-pazel-balgarskata-azbuka-goki-2469-image_60b6b7cab5008_600x600.jpg" class="aligncenter" /></a></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">А какво ще кажете за играчките, които по един забавен начин поставят децата близо до математиката ?</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Математиката е предмет, който изисква пространствени познавателни умения и памет. Хората са родени с вродени математически умения, но както и други способности, те се нуждаят от обучение. Как? Преместване през пространство. То дава възможност за възприемане на нещата около нас и връзката между нас и обектите. Експериментирайки с пространството, децата създават мисловни образи. Последните са им необходими за решаване на геометрични проблеми и разбиране на математически модели.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Сметалото например е идеално за изучаване на много понятия чрез игра. Помолете децата да преместят едно или две червени мъниста от едната страна до другата. Това действие им позволява да научат цветовете и да се съсредоточат върху движението на ръката. Тази визуализация ще помогне на децата по време на усвояването на писането и приемането на сметалото в съзнанието им като виртуален образ. Много рано в обучението си децата се насърчават да използват виртуално сметало за бързо решаване на проблемите.</span></p> <p class="tw-data-text tw-text-large XcVN5d tw-ta text-alignjustify" data-placeholder="Превод" id="tw-target-text" dir="ltr"><span class="Y2IQFc" lang="bg" style="font-size: 12pt;">Пъстрите сметалa, обичайно с десет реда с по десет мъниста в пет цвята, ще вдъхновят децата с безкрайни начини да играят и същевременно да научават и придобиват ценни знания и умения. Благодарение на цветните мъниста, децата могат да се запознаят и с концепцията за количество.</span></p> <p class="tw-data-text tw-text-large XcVN5d tw-ta text-alignjustify" data-placeholder="Превод" dir="ltr"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.wood-house.bg/product/detsko-darveno-smetalo-hape-h0412"><span class="Y2IQFc" lang="bg"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/19901/files/image/back_to_school_smetalo.jpg" /></span></a></span></p> <p class="tw-data-text tw-text-large XcVN5d tw-ta text-alignjustify" data-placeholder="Превод" id="tw-target-text" dir="ltr"><span class="Y2IQFc" lang="bg" style="font-size: 12pt;">Става и още по-забавно! Със специални образователни играчки можете да подканите децата да се задълбочат над други математически понятия. Везната Monster Math им помага да се доближат до основната аритметика, усвоявайки основните принципи по практичен, интуитивен и забавен начин.</span></p> <p class="tw-data-text tw-text-large XcVN5d tw-ta text-alignjustify" data-placeholder="Превод" dir="ltr"><span class="Y2IQFc" lang="bg" style="font-size: 12pt;"> Балансът поддържа забавно чудовище, докато тежестите са съставени от много мини чудовища с различни цветове. Децата могат да се забавляват, като поставят мини-чудовищата в лапите на чудовището, да ги преместват, да добавят или премахват, докато постигнат баланс. Чрез тази проста игра малките деца могат да се запознаят с идеите за тегло, еквивалентност, баланс и добавяне.</span></p> <p class="tw-data-text tw-text-large XcVN5d tw-ta text-alignjustify" data-placeholder="Превод" dir="ltr"><span class="Y2IQFc" lang="bg" style="font-size: 12pt;">Изучаването на математика никога не е било толкова лесно и забавно!</span></p> <p class="tw-data-text tw-text-large XcVN5d tw-ta text-alignjustify" data-placeholder="Превод" dir="ltr"><span style="font-size: 12pt;"><a href="https://www.wood-house.bg/product/darvena-obrazovatelna-vezna-monster-hape-steam-h0511"><span class="Y2IQFc" lang="bg"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/19901/files/image/back_to_school_toys-2.jpg" /></span></a></span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Докато играете с децата си, обяснявайте им, че те ще правят много подобни дейности в училище. По този начин децата ще получат положителен и ентусиазиран образ за себе си в образователна среда.</span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Изведнъж училището вече няма да бъде повече източник на безпокойство! </span></p> <p class="text-alignjustify"><span style="font-size: 12pt;">Родители, готови ли сте да играете с децата си, за да им пожелаете успешна учебна година? Започнете с някои от тези играчки! Желаем Ви забавна, умна и творческа игра!</span></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки